blank
blank

Yapma Şase Kaynak Otomasyonu

Sistemde fikstür aparatında hidrolik baskı mengeneleri bulunmaktadır. Mengeneler aracılığı ile iş parçası hem puntalanır hem de kaynak esnasında ısıdan dolayı çarpılma yapması engellenmiş olur.

Her bir piston için pistonun arka kısmına gelecek şekilde ayrı kumanda kolu kullanılmaktadır, ayrıca her bir kumanda kolu üzerinde basınç emniyet valfi mevcuttur, basınç emniyet valfleri sayesinde kritik noktalarda istenilen basınca getirilerek malzemenin istenilen kuvvette sıkıştırılması sağlanabilmektedir.

Her bir hidrolik silindirde kilit valfi bağlı olup sıkma işleminden sonra ve kaynak işlemi esnasında malzemenin geri kaçması ve ısı girdisinden dolayı açılması engellenmiştir.

Mengene mekanizmalarında bulunan ayar yerleri sayesinde şase üzerinde ters sehim verebilme işlemleri yapılabilmektedir.

Makinede kaynak işlemi öncesi malzemeleri puntalamak için üstten hidrolik silindir baskılı bir sistem bulunmaktadır. (puntalama köprüsü). Punta köprüsü gövdesini istenen yere konumlandırarak ve gerektiğinde iş parçası üzerinde doğrultma yaparak, operatör tarafından puntalama işlemi yapılmaktadır. Puntalama için 1 adet gazaltı kaynak makinesi kullanılacaktır (alıcı firma tarafından tedarik edilecektir).

Punta köprüsü hareketleri manuel olup operatör tarafından istenilen yerde konumlandırılabilmekte ve pres yapılabilmektedir.

Torç mekanizması lineer ray ve arabalar üzerinde yataklanmıştır. Bu sayede hareketler oldukça rijit ve hassas olarak sağlanmaktadır.

  • Şase kaynak otomasyonu; değişik formdaki araç şaselerin ve H tipi yapay kirişlerin kaynatılmasında kullanılmaktadır. Sistem üzerindeki hidrolik presler sayesinde sıkıştırılan iş parçasının her türlü forma uygun doğrusal ve açısal yüzeylerinin kaynaklarının yapılabilmesine imkân sağlar.

  • Makinedeki mekanik hareket sınırları switchler ve sensörler sayesinde kontrol edilmektedir.

  • Sistem kontrolü için kumanda paneli mevcuttur.

  • Sistem alt şase, kaynak köprüsü ve puntalama arabasından oluşmaktadır. Sistemde önce puntalama sonra kaynatma işlemi yapılabilmektedir.

  • Kaynak bölgelerinin torç mekanizması tarafından takibi mekanik ve elektronik olarak sağlanabilmektedir. Bu sistem sayesinde farklı geometrik açılarda ki kaynak bölgelerinin takibi sağlanabilmektedir.

  • Kaynak köprüsü linear ray üzerinde – asenkron motor tarafından tahrik edilerek kremayer – pinyon dişli mekanizması ile hareket sağlanır. Kontrol panosunda yer alan inverter (hız kontrol ünitesi) sayesinde istenilen kaynak hızının ayarlanmasına imkân sağlar.

Çok Yakında Hizmetinizde

Çok Yakında Hizmetinizde